Liksom så många andra körer var vi i Hägerstens kyrkokör helt svartklädda vid våra framträdanden. Möjligen med en färgklick i form av en skarf eller slips.

För att ge kören ett visuellt lyft bestämdes att de nya körkläderna skulle komplettera den svarta basen hos damerna. Det innebar att alla även fortsättningsvis skulle få ha valfria svarta kläder under.

Jag fick det hedrande uppdraget att med helt fria händer designa och sy upp något för ändamålet. För att inget skulle lämnas åt slumpen är allt noga genomtänkt.

Modellen skulle passa alla färger och former samt vara klädsam till ansiktet. Den skulle se bra ut på avstånd, matcha kyrkans inredning, men ändå sticka ut. Framförallt ville jag att alla i kören skulle känna sig riktigt fina och bekväma.

Resultatet blev en rundskuren bolero-topp i ett blankt tyg, i en kraftfull färg som framträder även i stark belysning. Detta är ju faktiskt att jämföra med scenkläder och ett blankt tyg blir då, oavsett färg, väldigt effektfullt.

Den rundskurna och korta modellen ger ett snyggt fall. Bolero-toppen tillverkades i tre storlekar (1, 2, 3 istället för S, M, och L för att definieras som något annat än liten, mellanstor och stor ). 

Tack vare att toppen är kort kan körmedlemmarna med hjälp av de egna kläderna under anpassa formen efter egen stil och kropp.

Kravatten, ”rosetten” i halsen, är enkel att knäppa fast för alla. Den är formsydd och pressad för att alltid ser likadan ut. Bandkanten i silver och svart binder ihop hela ensemblen på ett exklusivt sätt. Modellen fungerar med såväl långärmat som kortärmat, höghalsat eller urringat, byxor, kjol eller klänning under.

Herrarna fick en matchande slips att bära till svart kostym och vit skjorta.

Allt levererades i lyxiga presentpåsar med personliga etiketter. Mycket uppskattat!

Körkläderna går att få i en mängd färger samt i guld, silver, svart och vitt.